El pavelló poliesportiu de l’Ametlla de Mar acollirà el dissabte 18 de març la primera jornada de patinatge artístic dels Jocs Esportius Escolars del Baix Ebre. En total s’han programat un total de 92 actuacions, 89 individuals i 3 de xous o grups, en una competició que es farà al matí per a tots els nivells de les categories juvenil, cadet, infantil, aleví, benjamí i prebenjamí A i B. Per la tarde serà el moment del prebenjamí C, patufets, trios i xous.

El sistema de puntuació que utilitzen els tutors de joc (jutges) resulta d’uns barems per cada integratiu aplicant les penalitzacions o deduccions per les errades en aquests. En aquesta modalitat, la puntuació es desglossa en dos tipus, la relativa a la tècnica, referent a la dificultat i l’execució del conjunt d’integratius establerts pel reglament, i l’artística, referent a l’estil i l’escenificació del programa en consonància amb la representació. Els tutors de joc també tenen en compte el muntatge del disc i l’expressió dels patinadors. La classificació es realitza pel sistema white, un sistema de puntuació que es basa en les victòries parcials de les puntuacions de joc, sobre la suma de les puntuacions totals de cada programa. Els exercicis tenen un mínim i un màxim de puntuació, entenent com a mínim que es facin tots els elements del programa, encara que estiguin tots fallats.

La jornada està organitzada pel Consell Esportiu del Baix Ebre amb el suport de l’Ajuntament i el Club Patí l’Ametlla de Mar, i s’espera la participació de patinadores i patinadors de La Cala, i dels clubs de patins de Deltebre, Perelló, Jesús i Dertusa. El dia 22 d’abril a Deltebre tindrà lloc la segona jornada del comarcal, i el 14 de maig al Perelló la final intercomarcal de les Terres de l’Ebre.