Benvolguts/des,

Una vegada més ens complau celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF) que aquest any continua amb el lema: “Cada pas compta”.

Superada, parcialment, la situació de confinament i tancament dels centres educatius en la que ens vam trobar el curs passat, pensem que continua sent especialment necessari conscienciar als infants i adolescents de la importància de seguir les recomanacions de l’OMS de realitzar 60 minuts d’activitat física diària.

És per això que des de l’Àrea d’Esport Escolar del Consell Català de l’Esport, us animem a fer extensiu el lema i que participeu d’aquest dia portant a terme, entre el 6 i el 30 d’abril, alguna/es les accions que us presentem a continuació:

–      Informeu a l’alumnat sobre el DMAF amb el cartell que us adjuntem

–      Feu difusió dels missatges amb les etiquetes #gentactiva #DMAF2021 #CadaPasCompta cada cop que feu ús de les xarxes.

–      Participeu activament en el repte que us proposem:

REPTE: La volta més original al pati

Es tracta de fer el desplaçament més original possible donant una o vàries voltes al pati. Podeu fer-ho a la pota coixa, saltant a corda, fent tombarelles, fent malabars, tocs de pilota, coordinant un tipus de desplaçament en grup, disfressats, amb música, etc. El desplaçament pot ser individual, per parelles, per grups, per classes o com vosaltres vulgueu o pugueu, com més original millor.

Pengeu la notícia a les vostres xarxes socials, o encara millor, animeu a que la pengi l’alumnat, explicant com heu fet el repte, amb fotos, vídeos o qualsevol combinació de totes, conjuntament amb el lema i les etiquetes #gentactiva, #DMAF2021, #cadapascompte.

–      Participeu en el concurs del DMAF del PCEE 2021, que us proposem:

CONCURS DMAF DEL PCEE 2021

Feu arribar a esportescolar@gencat.cat els enllaços a les vostres xarxes socials on estigui penjada la notícia del repte que hagueu realitzat, i envieu una petita explicació (30 paraules màxim) de quina ha estat la vostra proposta més original, com a molt tard el 30 d’abril.

Com en cursos anteriors, es premiarà per a cada territori, la proposta més original i més relacionada amb el lema “Cada pas compta”. El premi consistirà en un taller, xerrada o visita al circuit de Barcelona-Catalunya per al curs 2021-22, a escollir.

Els centres premiats seran informats abans del dia 15 de maig. Si no heu rebut cap missatge abans del 15 de maig és que no sou un centre premiat.