El Consell Esportiu del Baix Ebre ha iniciat aquesta setmana el Curs de Monitor/a d’Activitats de Dinamització en l’Àmbit Poliesportiu, sota la tutela de l’Escola Catalana de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i que permet, un cop superat, obtenir l’alta al ROPEC (Registre de Professionals de l’Esport de Catalunya). El curs, que ha tingut una molt bona acollida i per on passaran en funció dels blocs prop d’una cinquantena d’alumnes, compta amb el suport de l’Ajuntament de Tortosa i s’està duent a terme a l’Escola Cinta Curto pel que fa a les classes teòriques i en les instal·lacions esportives municipals tot el relatiu a l’ensenyament pràctic.

La inscripció al  ROPEC habilita a poder treballar, en aplicació de la normativa vigent, com a monitor/a d’activitats poliesportives extraescolars i esportives de lleure, dirigides a menors de divuit anys, en centres educatius, AMPA’s, ajuntaments i patronats municipals d’esports, consells esportius, clubs i altres entitats esportives. També habilita per treballar als períodes de vacances escolars en campus, estades i casals esportius.

El curs s’està fent de manera intensiva i presencial del 26 de juny al 14 de juliol  i està compost del Bloc Comú CIATE (15 hores), Bloc Específic de Gestió de Petites Entitats Esportives (35 hores), Bloc Específic de CIATE en Joc i Esport (35 hores), Curs de Procediments de Tècniques i Recursos de Primers Auxilis (15 hores) i un període de pràctiques posterior (150 hores).