El Consell Comarcal del Baix Ebre i el Consell Esportiu del Baix Ebre van homenatjar dijous 16 de setembre a l’atleta tortosí Yassine Ouhdadi en reconeixement de l’èxit esportiu aconseguit als Jocs Paralímpics Tòquio 2020. Ouhdadi, de 27 anys, va aconseguir la medalla d’or a la prova dels 5.000 metres, classe T13 de discapacitats visuals lleus, i diploma olímpic a la prova dels 1.500 metres.
En un acte celebrat a la sala Josep Costa de l’ens comarcal, el president del Consell, Xavier Faura, ha valorat el resultat de l’atleta tortosí com una “fita històrica” per l’esport ebrenc. A l’acte també hi ha assistit el president del Consell Esportiu Baix Ebre, Antoni Gilabert; els vicepresidents comarcals Francesc Vallespí i Rosalia Pegueroles i el conseller comarcal Sebastià Castañeda. Faura ha lliurat una placa commemorativa en nom de la institució comarcal a l’esportista; també el president del Consell Esportiu del Baix Ebre li ha entregat una placa en “reconeixement de l’èxit, però també per la seua ajuda a difondre que les capacitats i habilitats de cadascú i l’esforç personal és una de les principals lliçons que s’aprenen a través de l’activitat física i l’esport”.
Després de felicitar Yassine Ouhdadi, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre ha destacat l’esforç i capacitat de superació i adaptació de l’esportista ebrenc, que ha aconseguit la victòria en uns jocs marcats per la pandèmia de la Covid-19. “Yassine Ouhdadi és l’exemple que amb constància, paciència i perseverança es poden aconseguir grans fites, és un exemple al qual ens hem d’emmirallar tota la societat”, ha manifestat Faura.
Ouhdadi ha signat al llibre d’honor de la institució comarcal i ha agraït les múltiples felicitacions que ha rebut durant les últimes setmanes. Unes felicitacions i mostres de suport que l’encoratgen a continuar endavant per aconseguir més fites esportives amb la mirada posada als Jocs Paralímpics de París el 2024.