Diversos esportistes, entitats i institucions ebrenques van ser guardonats el passat dissabte a la Ràpita en el decurs de la gala Premis Valor, Esport i Ciutadania organitzada per la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC).

Els premiats, a proposta dels seus respectius consells esportius, van ser pel Montsià, Fernando Sorli, per la seva contribució al foment de l’esport escolar i en especial del tennis taula i futbol sala; director d’escoles esportives a Ulldecona, membre de la comissió directiva del consell esportiu i col·laborador en esdeveniments d’àmbit esportiu comarcal. I, d’una altra banda, l’Institut Escola Agustí Barberà d’Amposta, per la seva continuada implicació als programes dels Jocs Esportius Escolars i Pla Català d’Esport a l’Escola, a partir d’uns clars fonaments de jugar per sobre de competir, i fent esport sense exclusions. Els premiats del Baix Ebre van ser el Club Volei Roquetes, per la seva implicació en la introducció i promoció del volei a les escoles fent trobades i competicions intercentres; i Juanjo Accensi, per la seva dedicació en la promoció de l’esport de base al Perelló, fent possible la participació d’esportistes en competicions escolars de cros, atletisme, futbol, handbol i bàdminton entre d’altres. El consell esportiu de la Ribera d’Ebre va proposar pel guardó a Toni Garcia, que durant 36 anys va exercir de professor d’educació física als centres d’ensenyament Escola Enric Grau Fontseré i a l’Institut de Flix. També va ser professor de la Gimnàstica per a la Gent Gran, va organitzar i col·laborar en nombrosos esdeveniments esportius de la població i de la comarca, exsecretari tècnic del Consell Esportiu de la Ribera d’Ebre del 2005 al 2019, i medalla d’argent de la Federació Catalana d’Atletisme. El guardonat a proposta del Consell Esportiu de la Terra Alta fou Bernardino Roig, secretari tècnic del Consell Esportiu durant vint-i-dos anys, destacant per una feina molt especial en tot el relatiu a l’esport base i la seva promoció.

La gala va servir per lliurar una placa commemorativa d’agraïment per la part de la UCEC, i que no s’havia pogut fer abans per culpa de la pandèmia, a tots els ajuntaments que van ser seu dels World Sports Games, els jocs populars que van dur 5.000 esportistes a les Terres de l’Ebre el juliol del 2019. A títol personal van rebre una distinció Ferran Bel, exalcalde de Tortosa, un dels impulsors de l’esdeveniment, i l’actual alcaldessa, Meritxell Roigé. Per últim, van tenir també el seu reconeixement els presidents dels consells esportius ebrencs que han format part de la comissió directiva de la UCEC, Pere Panisello, Ivan Romeu, Agustí Verdiell i Enric Adell.

Jaume Domingo, president de la UCEC, va reivindicar la importància dels consells esportius en el context general esportiu del país, la necessitat de fer-los créixer al voltant de tot el relatiu a l’esport popular català, i no va dubtar en reconèixer el paper rellevant i que de forma continuada estan tenint les Terres de l’Ebre per l’organització d’activitats esportives, donant mostres d’una gran capacitat organitzativa.

 

Aqui es poden veure totes les fotografies de l’acte  :  https://www.flickr.com/photos/193230379@N07/albums/72177720300326268