Jocs Esportius Escolars de Catalunya

Curs 2020-21

Què són

Els Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC) és el programa de la Generalitat de Catalunya que té com a objectiu principal impulsar la transmissió de valors socials i l’adquisició d’hàbits saludables, mitjançant un model de competició i activitat esportiva escolar educativa i participativa.

Els destinataris dels JEEC són els infants, adolescents i joves de Catalunya des de primer de primària fins al final de l’educació secundària postobligatòria. Abans d’aquestes edats només podran preveure’s activitats de pràctica i iniciació a la competició que puguin considerar-se un estadi previ a una competició amb puntuació i classificació. Aquestes activitats han de procurar anar-se incorporant progressivament a l’àmbit d’actuació del Pla Català d’Esport a l’Escola, atenent la redefinició d’ambdós programes que emana del Pla Estratègic d’Esport Escolar.

Àmbits d’actuació

El programa preveu dos àmbits, el local-comarcal-intercomarcal i el supracomarcal, i s’estructura per categories en funció dels cicles d’educació primària i secundària, determinant les característiques específiques de les competicions per cada categoria i potenciant la introducció progressiva del model poliesportiu en les etapes inicials.

Destinataris

Categoria Cicle educatiu
Prebenjamí Primària (cicle inicial)
Benjamí Primària (cicle mitjà)
Aleví Primària (cicle superior)
Infantil Secundària obligatòria (1r cicle)
Cadet Secundària obligatòria (2n cicle)
Juvenil Batxillerat i cicles formatiu

Objectius dels JEEC

L’objectiu principal és el foment de la pràctica esportiva com a eina educativa, participativa i convencional del màxim número de joves escolars.
Aquesta pràctica ha de ser compatible amb la transmissió de valors formatius i pedagògics (responsabilitat, solidaritat, respecta, compromís, tolerància, treball en equip, acceptació de les normes,…)

Esport individual

text

Atletisme

Bàdminton

Bitlles Catalanes

Cros

Curses d’Orientació

Escacs

Esquí Alpí

Esquí Nòrdic

 

Gimnàstica Aeròbica

Gimnàstica Artística

Natació

Patinatge Artístic

Poliesportiu

Tennis

Tennis de Taula

Esports Equip

Bàsquet

Futbol Sala

Futbol 7

Handbol

Poliesportiu

Voleibol